een nieuwe lente-update

De afgelopen weken kwamen mensen van een filmploeg beelden opnemen voor een film, die mogelijks in 2023 wordt uitgezonden op TV. Een goede acteur en ons Marieke moest ook niet onderdoen als actrice. Ze trok ferm tegen zoals het in de film ook moest zijn, alleen in de richting naar de boerderij toe ging het supervlot. Als beloning voor haar acteertalent kreeg ze een appel, die ze met veel smaak heeft opgegeten.

Het was ook de maand van de doorplaatsingen. Het vriendje van Marieke stond nu alleen, want Marieke (is zwak binnengekomen als 30+ jarige, maar ondertussen helemaal opgeknapt) blijft definitief bij ons wonen en hoeft niet meer terug naar haar 6-jarig vriendje die alleen maar wilde spelen met haar (een tiener en een oma). Mozes, onze witte, ging bij hem wonen, en samen genieten en spelen ze dat het een lieve lust is. Iedereen tevreden zo.

Ook Chamane kreeg een nieuwe thuis, ze is wel al een twintiger maar kerngezond. En Mirabelle (niet op de foto) heeft zoveel last van haar benen en hoeven, dat ze terug bij ons is komen wonen, want ze kon niet meer mee met Huppel in de weide. Maar dan stond Huppel alleen, dus, ging de fitte Chamane bij haar wonen, en ook dat gaat goed. En Mira, wordt hier vanmiddag bekeken door onze dierenarts, en shoeffelt hier rustig mee met onze sukkelkudde (hier gaat alles zo traag dat ze hier niet eens opvalt, en nog bij de middelmaat is).

Gaston, de licht grijze ezel op de foto, kwam hier binnen omdat hij geen maatje had. Hier werd hij gecastreerd en na 6 weken mocht hij bij een hele lieve vriendin gaan wonen van ongeveer dezelfde leeftijd, die haar maatje verloren was. Het vriendinnetje heel blij, maar toonde Gaston vanaf de eerste minuut wie het daar voor het zeggen had. Nu was ze nog eens hengstig ook, dus Gaston was zo uitgeput van zijn nieuwe vriendin, zijn nieuwe leven, dat hij er de 2e dag maar bij ging liggen. Niets aan de hand, het was blijkbaar zo overweldigend voor hem … nu leven ze samen in harmonie en genieten van de weide en hun leven samen.

Zo zie je maar, weer heel wat ezels gelukkig…

Jef en Napoleon kwamen bij ons wonen, tijdelijk dan toch. Eens ze zijn nagekeken door de dierenarts, hoefsmid en tandverzorger, mogen ze op zoek naar een nieuwe thuis en zullen ze op de website komen.

Ook Jef en Hans kwamen terug naar ons, nadat ze jaren in een organisatie hadden gewerkt met kinderen (borstelen, wandelingen maken). Maar de organisatie had nu teveel dieren, dus moesten Jef en Hans terug naar ons komen. Geen nood deze 2 kanjers komen straks ook op de website, en gegarandeerd zullen zij een mooi plaatsje vinden !

Een zware periode achter de rug… maar het grootste deel van de vrijwilligers is ook weer regelmatig op post, dus we hopen weer wat andere dingen te kunnen opstarten. Zo kijken we uit naar een stretching tussen de ezeltjes van Petra op 11 juni, plannen we terug een peter- meterdag, en kijken we of we een opendeurdag kunnen organiseren binnenkort. Maar daarover een volgende keer meer.

Een reactie plaatsen