Ezels doorplaatsen

Checklist voor het houden van ezels

Fijn dat u overweegt om ezeltjes een geborgen, warme thuis te geven. Want ook onze ezeltjes hunkeren naar persoonlijke aandacht en een onbezorgd leven.
We werken via het systeem van “doorplaatsen” dwz dat we jullie zien als verlengde van ons centrum, want we kunnen niet alle ezeltjes hier houden, dat zou ons centrum gauw “volzet” maken.
We werken volgens bepaalde afspraken ; u heeft natuurlijk een weide en een stal nodig. Deze voorwaarden kan u nalezen onder “Eerst hulp bij ezels”.

Vanaf 2022 werken we samen met TOHL (The Old Horses Lodge) in Laarne.  Samen hebben we voldoende mankracht om de doorplaatsingen op te volgen en jullie ten dienste te staan voor hulp bij het houden van ezels.  De ezels zullen doorgeplaatst worden onder contract van TOHL en vaak zullen de ezels voor doorplaatsing ook van daaruit vertrekken.
Anegria / TOHL blijft uiteindelijk wel eigenaar van de ezels, maar dat moet u zien als een soort “verzekering” voor u en de ezels. Wij kunnen de ezels beloven dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, want dat er altijd goed voor hen gezorgd zal worden. En u kan gerust zijn dat als er een situatie komt waardoor u niet meer voor de ezels kan zorgen, dat ze altijd weer bij ons terecht kunnen of wij samen met u naar een oplossing zoeken voor de ezels.
Ook helpen we u met raad en daad bij ezelprobleempjes allerhande. We zijn de “helpdesk” zeg maar. U staat er niet alleen voor.
(Anegria/TOHL kan nooit zonder grondige reden de doorgeplaatste ezels weghalen. Dit komt het doorplaatsgezin, noch de ezels die ondertussen wel “thuis” zijn bij u, absoluut niet ten goede. Hier hoeft u dus geen angst voor te hebben).
De ezels die in aanmerking komen voor doorplaatsing staan onder “Op zoek naar een thuis” Daar proberen we zo goed mogelijk te beschrijven hoe wij de ezels aanvoelen en hoe ver ze staan in het socialiseren.
(Vaak krijgen wij de vraag naar ezels die dit of dat kunnen, maar wij kunnen in ons centrum niet alle ezels opleiden voor verschillende doeleinden. Wij zijn er wel van overtuigd dat het werken samen met de ezels kan leiden tot een nog stevigere band tussen u en de ezels.)

Als u nog vragen heeft over de huisvesting bv, dan komen wij graag op voorhand ter plaatse als we u daarmee kunnen helpen.
De ezels worden steeds gebracht tot in hun stalletje en weide, en u krijgt dan ook het gezondheidsboekje van de ezel, de map “eerste hulp bij ezels” en het contract mee.

Zo hopen we voor onze ezels en voor de doorplaatsgezinnen op een mooie samenwerking en op een fijn leven voor de ezels.

close

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je hieronder aan met je e-mailadres om onze blog te volgen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.