De zon doet zijn best…

en verwarmt ons allemaal op Anegria. We hadden het nodig. En dit maakt dat ons Marieke aangesterkt is : ze is nog steeds mager, maar heeft genoeg kracht om zelf recht te staan.

Gisteren zijn alle ezels en de enkele pony’s op het gras gegaan. Het gras groeit al goed, en dan mogen ze enkele uurtjes per dag ervan genieten. Omdat het ezels zijn, en we met heel veel oudere ezels zitten, spat het enthousiasme er niet gelijk af, maar ik kan je verzekeren dat ze hier een hele winter hebben op staan wachten. Terug buiten rondwandelen, terug grazen en genieten van de mooie plekjes : dat is hun lang leven.

Gaston de hengst die enkele weken geleden binnenkwam, is al goed genezen van zijn castratie en binnenkort komen er al mensen kijken om hem te adopteren, want er staan heel wat ezeltjes te wachten op een maatje, dus Gaston zal niet lang meer alleen staan (nog 3 weekjes wachten om door te plaatsen als hij naar een merrie gaat). We moeten namelijk 6 weken wachten na de castratie zodat hij veilig bij de merries kan geplaatst worden. Nog even mijn ventje !!!

Verder hebben we een meter-peternamiddag gehad (op afspraak) zodat deze mensen een bezoekje konden afleggen bij hun lieveling. En beide partijen hebben hiervan genoten !

Voorlopig kampen we nog steeds met ziekte bij vrijwilligers, zodat we nog steeds in een modus zitten waarbij we heel regelmatig moeten vervangingen doen voor het voederen. Dwz voor ons nog geen opendeurdagen, zolang deze belasting te hoog is en zolang het risico te groot voor onze vrijwilligers met een gezondheidsrisico.

We werken verder om het Asinustijdschrift online te krijgen. We zijn al een heel eind, en zouden eind volgende week toch al iets online willen krijgen. Ik houd jullie op de hoogte van de vooruitgang.

Een reactie plaatsen