De voorbije week…

kwam Gaston binnen : een hengst van 15 jaar, die volgens het verhaal bij een boer zou gezet zijn om de merries te dekken, en toen bij mensen als gezelschap, maar hij beet naar de alpaca’s en de pony had er schrik van… Het is een hele lieve wandelgrage hengst, die zeer sociaal is. We hebben hem dan ook maar gelijk gecastreerd, en nu ligt de wereld voor hem open. Hij zal vast en zeker een mooi plaatsje vinden !!!

En we werden ook opgeroepen voor Marieke. Een merrietjes van 30 jaar oud, die graatmager is, omdat de 5 jarige ruin bij wie ze stond haar eten afsnoepte en haar stampte en beet. Hij wilde blijkbaar wat meer leven in haar krijgen, maar dat is moeilijk bij een te magere oma … Ze kan niet meer alleen recht staan omdat haar spieren te zwak zijn. De mensen zagen dat het moeilijk was voor Marieke en ze is nu hier op logement om op rust te komen en aan te sterken. Haar tanden zijn gevijld, ze krijgt extra bijvoer, staat in een warme stal, en mag in het zonnetje buiten staan. Volgende week komen de mensen op bezoek en bekijken we samen met hen hoe we hen en hun ezeltjes het beste kunnen helpen.

Nog 2 andere ezeltjes Hector en Musti kregen onverwacht een mooie warme thuis, omdat hun eigen ezel haar maatje kwijt was en erg stond te treuren en zelfs minder at. Ons duo van dezelfde leeftijd ongeveer, heeft het leven voor dit dametje helemaal opgevrolijkt. Zo zie je maar, eind goed al goed.

Een reactie plaatsen